09 januari 2006

 

Andijviestamppot met pijnboompitten en kaas


Ik heb van Elfje al meerdere lekkere vegetarische salades gekregen en ook een lekkere wijnpasta met kip maar die zitten allemaal in Elfjes hoofdje en hoef ik hier niet neer te zetten. Deze is van Appie.

Ingrediƫnten
1 zakje pijnboompitten (65 g)
2 rode paprika's
1 eetlepel vloeibare margarine
1 pak aardappelpuree Ć  la minute (180 g)
1 zakje gemalen oude kaas (150 g)
1 zak gesneden andijvie (400 g)

Bereiden

Pijnboompitten in droge pan op laag vuur roosteren. Paprika's schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. In pan margarine verwarmen en paprika kort bakken. In andere pan 750 ml water aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en al roerend met garde zakjes pureepoeder toevoegen. Pijnboompitten, paprika, kaas en andijvie aan puree toevoegen en alles goed doorroeren. Met zout en peper op smaak brengen

Elfje nam slechts 2 zakkies van de aardappelpuree met 500 ml water en ongeveer 175gr gesneden andijvie, de pijnboompittten kan je er gewoon direct door de puree heen doen. Vleestip: een unox gerookte worst. Zo is het recept precies goed voor 2 personen. Toetjetip: smulyoghurt met straciavelli. Na afloop lekker tegen elkaar aankruipen.




Comments:
en een beetje slurpend snurken...
welterusten allen,
 
het mooiste geluid dat ik ooit heb gehoord.
 
vanavond weer een nieuw recept uitproberen, voor dit maal is de chef mousse, ellufje eet de hele dag niks, kan ze lekker schrokken...
 
eerlijk is eerlijk het was heerlijk en heel snel bereid
elfje heeft genoten ook van het toetje
wat zal vanavond brengen?
 
het was macaroni met spekkies met 400 gr. groente. 1 pepertje met 6 kappertjes in shaker(van Jamie Oliver). De prut op het laatste moment bij het vlees gooien. Saus van zongerijpte tomaten. wat basilicum, en oregano en wat knoflookpoeder. Alles bij elkaar gooien en klaar. na afloop bitterkoekjes pudding en een kopje thee en dan effe lekker tegen elkaar aan kruipen.
 
het was weer heeeerlijk, zalig zelfs...
ben benieuwd wat morgen brengt, gaat mousse weer voor de kook of laat hij nu elfje weer sloven?? het is afwachten....spannend
 
ik kook
 
patat was een beetje zout. En ik had nog patat in de vriezer...
 
ja die van de vriezer was vat veel beter geweest!! in ieder geval minder zout, maar de bamihappen waren wel OK en de pindasaus ook. Wederom heerlijk gekookt, complimenten...
 
polletje moet dood
 
aktie!!!!
lifiiiiiiiiiiiii
 
we laten hem zijn eigen patat op eten
 
de hufter!!!
 
zoutzak
 
boefje!
 
Doerakje
 
prettig weekend allen en mousse elfje vindt dat je het heeeel goed doet! je mag best trots zijn.
 
Een reactie posten



<< Home
This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google