09 januari 2006
Andijviestamppot met pijnboompitten en kaas
Ik heb van Elfje al meerdere lekkere vegetarische salades gekregen en ook een lekkere wijnpasta met kip maar die zitten allemaal in Elfjes hoofdje en hoef ik hier niet neer te zetten. Deze is van Appie.
Ingrediƫnten
1 zakje pijnboompitten (65 g)
2 rode paprika's
1 eetlepel vloeibare margarine
1 pak aardappelpuree Ć la minute (180 g)
1 zakje gemalen oude kaas (150 g)
1 zak gesneden andijvie (400 g)
Bereiden
Pijnboompitten in droge pan op laag vuur roosteren. Paprika's schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. In pan margarine verwarmen en paprika kort bakken. In andere pan 750 ml water aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en al roerend met garde zakjes pureepoeder toevoegen. Pijnboompitten, paprika, kaas en andijvie aan puree toevoegen en alles goed doorroeren. Met zout en peper op smaak brengen
Elfje nam slechts 2 zakkies van de aardappelpuree met 500 ml water en ongeveer 175gr gesneden andijvie, de pijnboompittten kan je er gewoon direct door de puree heen doen. Vleestip: een unox gerookte worst. Zo is het recept precies goed voor 2 personen. Toetjetip: smulyoghurt met straciavelli. Na afloop lekker tegen elkaar aankruipen.
Elfje nam slechts 2 zakkies van de aardappelpuree met 500 ml water en ongeveer 175gr gesneden andijvie, de pijnboompittten kan je er gewoon direct door de puree heen doen. Vleestip: een unox gerookte worst. Zo is het recept precies goed voor 2 personen. Toetjetip: smulyoghurt met straciavelli. Na afloop lekker tegen elkaar aankruipen.
Comments:
<< Home
vanavond weer een nieuw recept uitproberen, voor dit maal is de chef mousse, ellufje eet de hele dag niks, kan ze lekker schrokken...
eerlijk is eerlijk het was heerlijk en heel snel bereid
elfje heeft genoten ook van het toetje
wat zal vanavond brengen?
elfje heeft genoten ook van het toetje
wat zal vanavond brengen?
het was macaroni met spekkies met 400 gr. groente. 1 pepertje met 6 kappertjes in shaker(van Jamie Oliver). De prut op het laatste moment bij het vlees gooien. Saus van zongerijpte tomaten. wat basilicum, en oregano en wat knoflookpoeder. Alles bij elkaar gooien en klaar. na afloop bitterkoekjes pudding en een kopje thee en dan effe lekker tegen elkaar aan kruipen.
het was weer heeeerlijk, zalig zelfs...
ben benieuwd wat morgen brengt, gaat mousse weer voor de kook of laat hij nu elfje weer sloven?? het is afwachten....spannend
ben benieuwd wat morgen brengt, gaat mousse weer voor de kook of laat hij nu elfje weer sloven?? het is afwachten....spannend
ja die van de vriezer was vat veel beter geweest!! in ieder geval minder zout, maar de bamihappen waren wel OK en de pindasaus ook. Wederom heerlijk gekookt, complimenten...
Een reactie posten
<< Home