21 juli 2008

 

TEOTWAWKI

In NRC Next (ook wel NRC Nijntje genoemd) van vrijdag stond een artikel over klimaatondernemer Ouwejan die de plotselinge bijensterfte op de agenda van de tweede kamer heeft gekregen. In dit artikel komt ook weer een aan Albert Einstein toegeschreven uitspraak naar voren: "Mocht de bij uitsterven dan heeft de mens nog vier jaar te leven. Zonder bijen, geen bestuiving. Geen bestuiving, geen dieren. Geen dieren, geen mensen". NRC brengt het als: Vaak duikt ook een uitspraak op die wordt toegeschreven aan Albert Einstein. De website snopes (also known as the Urban Legends Reference Pages) beschrijft hoe deze verklaring aan Albert Einstein is gekoppeld.
Mousse moest gelijk denken aan de uitspraak over Al Gore (ozone man) die vaak aan George Bush is toegeschreven: “This guy is so far out in the environmental extreme we’ll be up to our necks in owls and outta work for every American.” Uilen hebben nog een aai-factor, bij bijen moet je er niet aan denken.
Via een zoektocht op google zag ik de "quote" van A. Einstein in het fok forum ook vermeld met bron vermelding in de wikipedia over Risks to civilization, humans and planet Earth . In de bron is nu een jaar later de "quote" verwijderd. Voor nu nog een filmpje op youtube en een reactie hierop.
Voor volgend weekend dit en dit.

Comments: Een reactie posten



<< Home
This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google