27 juni 2008

 

'Smoke Free Europe'


Als roker wordt Mousse de laatste tijd aangesproken door niet-rokers die het zo erg vinden dat ik als roker vanaf 1 juli niet meer in horeca gelegenheden mag roken. Dan blaas ik snel wat rook hun richting op en zeg: Stel je niet zo aan, jij denkt zeker dat we zelf wel kunnen uitmaken wat goed voor ons is. Je bent zeker ook tegen een EG grondwet. Je zal maar Brian Cowen heten, premier van Ierland zijn, en deze dagen aan je collega’s in Brussel moeten uitleggen waarom nota bene jouw land, het succesverhaal van de Europese Unie, het Verdrag van Lissabon heeft afgewezen. De Unie kan geen orde op zaken stellen en kan urgente problemen niet aanpakken. Klimaatcrisis, de energiecrisis, de voedselcrisis, de kredietcrisis en de komende crisis in de internationale betrekkingen door de opkomst van China, India en Rusland worden niet goed aangepakt als de Unie zelf in crisis verkeert. De zaak wordt nog ondemocratischer als wordt bedacht dat 4.2 miljoen Ieren 500 miljoen Europeanen kunnen verlammen. Gekozenen horen het volk te leiden en dat te doen op basis van visie, inspiratie en overreding. Maar het ontbreekt Europa aan leiders en overal steekt populisme op. De oorzaak? Politici weten het ook niet meer. Zij beloven veel, maar hebben geen oplossingen. Voor het eerst vindt een hele generatie kiezers dat komende generaties minder welvaart zullen hebben. Het Ierse ’nee’ duidt op onzekerheid en angst voor de toekomst. Ga lekker naar Jan Marijnissen of Geert Wilders en daar lullen over het rook verbod, wist je trouwens dat de Italianen zich keurig houden aan het rookverbod dat begin 2005 werd ingevoerd. En ze boeken aantoonbare gezondheidswinst.

Ga zelf lekker roken of ga wierook branden in je eigen huis maar bemoei je niet met de gezondheid van anderen. Perspirant steunt het Rookverbod.

Labels: ,


Comments:
Volgens mij is het de pers, die zoeken overal een probleem achter, en wij er dan maar weer achteraan hobbelen, en dan zegt de pers zie je wel en dan gaan wij......
 
Een reactie posten



<< Home
This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google