22 oktober 2008

 

Bosbelasting op Boeken


In Nederland zit op boeken, kranten en tijdschriften het lage BTW tatief van 6%. Helaas geldt dit niet voor het Ebook. Volgens de huidige Btw-richtlijn mag alleen een laag btw-tarief worden toegepast op papieren boeken. Waanzinnig als men bedenkt dat het traditionele boek belastend is voor het milieu en daar het transport nog bij telt.

Nu er voldoende aanbieders zijn van zogenaamde ebook readers stel ik voor dat de belasting (btw) op Nederlandstalige boeken ook naar 19 procent gaat en er een soort Toyota Prius voordeel op de ebookreader wordt toegekend. Geen btw verhoging voor boeken in andere talen en schoolboeken zodat de concurentiepositie voor boekhandels niet in gevaar komt. En subsidie voor iedere fysieke boekhandel van het Prins Bernardfonds want wat is het fijn om een middagje in een boekhandel te snuffelen.

Labels: ,


Comments:
KC AKA Mouse, waarom moet de btw op boeken naar 19%. Als de staat ruimte heeft om onsolvabele banken op te kopen hoeft de BTW helemaal niet verhoogt te worden naar 19%.

De nederlandse staat moet alle kennisbronnen op 6% vaststellen, en
of dit nou een E-book of een ander boek/bron is vind ik niet relevant!

Kortom kennis is max 6% en eigenlijk vind ik 6% nog te hoog!

Lin van LinWaKi
 
ik schreef al schoolboeken e.d. op 6 procent houden. Al die troep van zogenaamde kunstenaars en andere overjarige moeilijk lerende kinderen eerst op pdf of zoiets dergelijks uitbrengen en misschien een exemplaar voor hun moeder op printer afdrukken.

Ik moet geen kunstenaars en andere overjarige moeilijk lerende kinderen over de vloer hebben,
die alles kapot en vuil maken en later,
al hebben ze anderhalve kast drank opgezopen,
rondvertellen dat er 'beroerd weinig te eten was'.
(G.K. van het Reve, Nader tot u, blz. 23, Brief uit het verleden)
 
Een reactie posten



<< Home
This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google