17 april 2007
Dag 8 - Bord af likken
Stoomgroenten zitten in een slimme verpakking. Ze garen gelijkmatig door de combinatie van de stoom en microgolven. Het vitaminegehalte in de groente is hoog en neemt nauwelijks af tijdens de bereiding. Verklaringen hiervoor:
U voegt geen water toe tijdens de bereiding en zo gaan er geen voedingstoffen verloren door het afgieten van de groenten.
Vitamines zijn gevoelig voor zuurstof, zeker in combinatie met verhitting. Door het ventiel in de verpakking bouwt de stoom op en verdringt de zuurstof.
Het eigen vocht van de groeten, bevat veel voedingsstoffen. Dit komt vrij, maar blijft wel in de verpakking. Als dit ook op het bord terecht komt, gaat het niet verloren.
Verhitting in de magnetron gaat snel, binnen een aantal minuten. De afbraak van vitamines hangt af van tijd en temperatuur. Dus hoe korter de bereidingstijd, hoe meer vitamines er in de groentes blijven.
U voegt geen water toe tijdens de bereiding en zo gaan er geen voedingstoffen verloren door het afgieten van de groenten.
Vitamines zijn gevoelig voor zuurstof, zeker in combinatie met verhitting. Door het ventiel in de verpakking bouwt de stoom op en verdringt de zuurstof.
Het eigen vocht van de groeten, bevat veel voedingsstoffen. Dit komt vrij, maar blijft wel in de verpakking. Als dit ook op het bord terecht komt, gaat het niet verloren.
Verhitting in de magnetron gaat snel, binnen een aantal minuten. De afbraak van vitamines hangt af van tijd en temperatuur. Dus hoe korter de bereidingstijd, hoe meer vitamines er in de groentes blijven.
Comments:
<< Home
nog ervoor zorgen dat er wat meer groente in die verpakkingen terecht komt en alles is goed!
dag 8 al.....goed hoor!!!
Een reactie posten
dag 8 al.....goed hoor!!!
<< Home