17 april 2007

 

Dag 8 - Bord af likken

Stoomgroenten zitten in een slimme verpakking. Ze garen gelijkmatig door de combinatie van de stoom en microgolven. Het vitaminegehalte in de groente is hoog en neemt nauwelijks af tijdens de bereiding. Verklaringen hiervoor:
U voegt geen water toe tijdens de bereiding en zo gaan er geen voedingstoffen verloren door het afgieten van de groenten.
Vitamines zijn gevoelig voor zuurstof, zeker in combinatie met verhitting. Door het ventiel in de verpakking bouwt de stoom op en verdringt de zuurstof.
Het eigen vocht van de groeten, bevat veel voedingsstoffen. Dit komt vrij, maar blijft wel in de verpakking. Als dit ook op het bord terecht komt, gaat het niet verloren.
Verhitting in de magnetron gaat snel, binnen een aantal minuten. De afbraak van vitamines hangt af van tijd en temperatuur. Dus hoe korter de bereidingstijd, hoe meer vitamines er in de groentes blijven.

Comments:
nog ervoor zorgen dat er wat meer groente in die verpakkingen terecht komt en alles is goed!

dag 8 al.....goed hoor!!!
 
Dag 9 Pizza!!!
 
met een wijntje....Hmmmmm lekkerrrr....

dag 9 is de eertse dag van een tweede teevee!
 
yeah, met 99 zenders!!!!
 
haha 99 zenders, kan je lekker lang opblijven!!!!
 
Lalalalala
 
Een reactie posten



<< Home
This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google