06 maart 2007

 

Het Loo

1686 Het Loo is gereed en komt met zijn Engels-Italiaanse colonnades ook een waardig buitenverblijf voor de echtgenote van de stadhouder, prinses Mary Stuart, de Engelse troonopvolgster. Het hoofdgebouw ligt in het hart van een vierkant terrein, aan de noordkant begrensd door de weg naar Het Oude Loo en aan de zuidkant door de weg van Amersfoort naar Het Loo.2007, 3 februari. De redactie van Perspirant komt langs. Na de eerste plannen om de Fransen te verdrijven van Slot Loevestein met liederen van Les Poppies, moest de redactie door het weer naar het oosten uitwijken. Bij een Paleisrevolutie wordt je niet zeiknat was de gedachte en bij het Paleis het Loo is voldoende parkeerruimte. Probeer maar eens te parkeren bij het Paleis Noordeinde of het Paleis op de Dam; een revolutie kan daar al op mislukken.
De Fonteinen in de tuin stonden uit en een aantal beelden waren ingepakt. Hier werd duidelijk dat men rekening had gehouden met een beeldenstorm. Mousse en Elfje schokken wel van de hoeveel heggen, als de paleisrevolutie zou lukken, wat een een hoop onderhoud aan de tuin zouden zij daar aan hebben.
Ze besloten zich te beraden over de plannen in RĂ©sidence Groot Heideborgh te Garderen. Hier hadden zij beschikking over een zwembad, in het paleis was geen zwembad. Na lekker gezwommen te hebben, bespraken zei de plannen in het Grand Cafe. De gesprekken werden verplaatst naar het Restaurant waar Mousse eindigde met een dessert-buffet en Elfje met een subliem kaasplankje. Op hun wandeling door de RĂ©sidence werd het duidelijk dat de stagiaire al met de revolutie was begonnen. Na lang praten konden Elfje en Mousse haar duidelijk maken dat we niet meer in het Paleis waren. De Stagiaire is gewoon een groter revolutionair dan Elfje en Mousse. Na een zalig ontbijt(met worstjes), werd de redactie weggestaard tijdens een wandeling door de Veluwe door een groepje heideschapen. Elfje en Mousse lieten zich niet kennen, maar van schapen win je het nooit. Ondanks de dreigende blik van de schapen was het een zalig weekend.

Labels: , ,


Comments:
De Stagiaire is gewoon een groter revolutionair dan Elfje en Mousse!!!!

HAHAHA Dat is een mooie verklaring...

wat een prachtig verhaal, alles zit er in. Elfje voelt een bonus aankomen.
 
Yippie, eindelijk een bonus.
 
Misschien wel een kerstpakket...
 
met Pasen?
 
Een reactie posten



<< Home
This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google