01 maart 2007

 

Slot Loevestein


Winterbivak Slot Loevestein
Mousse, Elfje en de stagiaire hopen zaterdag als de strijdende partijen niet al hun ruzie hebben bijgelegd en de ene partij dan alweer terug naar Frankrijk is gekeerd, Napoleon of zijn broer Lodewijk te ontmoeten. Als we hem zien plaatsen we maandag de foto`s.
Veldslag
Napoleontische tijden herleven het weekend van 3 en 4 maart in Slot Loevestein. Zo’n 200 soldaten van de N.A.N. leveren twee dagen lang een ware veldslag om het slot. In deze editie van dit publieksevenement raakt ook de gegoede burgerij betrokken bij het conflict.Het is 1814; de Franse overheersing loopt ten einde. Slot Loevestein is in handen van Pruisische en Hollandse soldaten, Gorinchem is nog bezet door de Fransen. Beide partijen komen tegenover elkaar te staan als de Fransen Slot Loevestein aanvallen. Dit resulteert in een ware veldslag tussen de Fransen enerzijds en de Nederlands-Pruisische troepen die Loevestein verdedigen anderzijds. Het gezin van de dominee die in Loevestein woont heeft juist op dat moment bezoek. Omdat ze niet meer op tijd wegkomen, maken ze van de nood een deugd en helpen met het registreren van aangesnelde hulptroepen.
Deze situatie wordt in scène gezet tijdens het Winterbivak

Bivak
Naast de veldslag kunnen bezoekers ook een historisch winterbivak meemaken. Ruim 200 leden van de N.A.N. laten een weekend lang zien hoe soldaten én hun gezin bijna twee eeuwen geleden in een militair bivak leefden. Bezoekers maken kennis met soldaten in historisch uniform en hun vrouwen en kinderen in burgerkledij. Het leven in het bivak wordt zo getrouw mogelijk nagebootst; zo wordt er bijvoorbeeld gekookt op een kampvuur en geslapen op strozakken. Ook is er een veldhospitaal ingericht waar de chirurgijn gewonden verzorgt. Verder is te zien hoe de staf soldaten drilt met militaire manoeuvres en schietoefeningen.

Toegang tot het terrein Door Slot Loevestein worden de volgende prijzen gehanteerd.1 toegangsprijs bivak, veldslag en kasteel: € 9 volw, € 6 kinderen (4 t/m 12), € 2,50 Museumkaart/Vriendenpas volw, € 2 Museumkaart/Vriendenpas jeugd. Toegang v.a. 14.30 u: € 6,50 volw, € 4 kinderen.Let op: het kasteel is niet afzonderlijk te bezoeken

Labels: , ,


Comments:
Gaaf gaaf gaaf gaaf gaaf!!!!!
 
spannnennndddddddddd
 
Paleis het Loo schijnt ook erg mooi te zijn...
 
Een paleisrevolutie!!!
 
Een reactie posten



<< Home
This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google