18 december 2006

 

Gratis Pinpas


De Postbank schrapt over ruim een jaar haar gratis giropas. Perspirant vond de laatste bank met gratis pinpas met gratis pinnen in het buitenland: Argenta. Je krijgt bij Argenta ook rente op de betaalrekening. Mousse had al een pinpas waarvoor hij moest betalen bij de postbank, maar dat je nu geen keuze meer hebt, dat gaat Mousse te ver. Vroeger had je op elke hoek van de straat een bank zitten, kreeg je twee keer per week een afschrift over de post. "De produktiekosten worden steeds lager maar de banken willen nog meer winst of zo als troef het zegt op geencommentaar: "Elke slager geeft kinderen in zijn winkel een plakje worst, en laat niet door een 'instituut voor het vleeswezen' of zoiets uitrekenen dat de kosten voor de worstverstrekking de spuigaten uitlopen." Micha op geencommentaar is het eens dat het niet nodig is maar vindt de vergelijking niet juist: "Als je dat voorbeeld wil gebruiken komt het er op neer dat de slager graag jouw worst in zijn koeling hangt en nu jammert dat hij verlies lijdt op het uitdelen van een plakje van jouw worst. Puur op de aktie dus en niet op het produkt dat immers van jou is. ..... "In mijn ogen gaat de vergelijking niet op omdat je het over een onlosmakelijk gedeelte van het product "lopenderekening" hebt. Het gaat om de transactiekosten die al historisch laag zijn. Het is als een internetprovider die fixed price heeft afgesproken en nu aangeeft dat hij kosten maakt op het opstarten van verbindingen."
Erg leuke discussie en er is nog een bank waar je naar toe kan zonder te hoeven betalen voor een pinpas met ook nog een hoge rente op de spaarrekening. De website ziet er knullig uit, er is verder geen bankfiliaal bij jou in de buurt, rekening openen gaat via een tussenpersoon, overschrijvingen kunnen alleen via het internet (of anders porto betalen). Zo zullen er nog wel wat gemakken ontbreken. Tip 2 sluit daarnaast voor noodgevallen een ASN rekening af, geven een nog hogere rente en daar kan je altijd nog een gratis spaarpas krijgen waar je dan een bedrag van 250 euro (minimum) kan pinnen. Als je een ASN rekening hebt kan je ook gelijk je maandelijkse bijdrage aan een goed doel stoppen, ASN investeert met in gedachte: mensenrechten, sociale betrokkenheid en milieubeleid.

Comments:
Goede zaak dat er tenminste nog een paar banken zijn waar je helemaal gratis een rekening met pinpas kan hebben. Als ik klaar ben met studeren zeg ik m'n studentenrekening bij de Postbank op en stap ik over naar Argenta en/of ASN!
 
Een reactie posten



<< Home
This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google