30 juli 2008

 

Zomer



29 juli 2008

 

Cuil

Cuil werkt nog niet zo lekker.

25 juli 2008

 

In memoriam

Dit jaar is mijn ooit machtige en invloedrijke website opgeruimd bij de provider Tripod. De website heb ik eind `97 de wereld ingestuurd. Het was een site waarvoor ik de foto`s die ik er op plaatste, nog bewerkte met photoshop (5.0). De plaatjes kwamen namelijk nog uit boeken, die er nogal beroerd uitzagen nadat ze met scanner gedigitaliseerd waren. Het was een tijd waarin we dachten eeuwige roem op het net te verdienen. Waar we hoopten dat Yahoo ons zou categoriseren. We leerden javascript en sommigen ASP. Daarna ontdekten we dreamweaver en fireworks van Macromedia. We ontwierpen onze eigen buttons met schaduw.
Mousse had in die tijd meerdere site`s bij gratis providers. De meeste werden al snel geruimd door het verdwijnen van de providers of door dat hij niet reageerde op upgrade aanbiedingen, maar de Orson Welles` site bleef bestaan. Het verval trad toe nadat de provider op al hun gratis websites google adds ging plaatsen zonder rekening te houden met de vormgeving en stijl. Dit jaar keek mousse nog een keer, maar zijn site was verdwenen. Via google met een paar specifieke keywords kan hij nog naar boven toveren wat in Meta Name stond voor de search engines die daar toen nog gebruik van maakte: Details Welles' outsider status in connection with the American film industry

Labels:


21 juli 2008

 

TEOTWAWKI

In NRC Next (ook wel NRC Nijntje genoemd) van vrijdag stond een artikel over klimaatondernemer Ouwejan die de plotselinge bijensterfte op de agenda van de tweede kamer heeft gekregen. In dit artikel komt ook weer een aan Albert Einstein toegeschreven uitspraak naar voren: "Mocht de bij uitsterven dan heeft de mens nog vier jaar te leven. Zonder bijen, geen bestuiving. Geen bestuiving, geen dieren. Geen dieren, geen mensen". NRC brengt het als: Vaak duikt ook een uitspraak op die wordt toegeschreven aan Albert Einstein. De website snopes (also known as the Urban Legends Reference Pages) beschrijft hoe deze verklaring aan Albert Einstein is gekoppeld.
Mousse moest gelijk denken aan de uitspraak over Al Gore (ozone man) die vaak aan George Bush is toegeschreven: “This guy is so far out in the environmental extreme we’ll be up to our necks in owls and outta work for every American.” Uilen hebben nog een aai-factor, bij bijen moet je er niet aan denken.
Via een zoektocht op google zag ik de "quote" van A. Einstein in het fok forum ook vermeld met bron vermelding in de wikipedia over Risks to civilization, humans and planet Earth . In de bron is nu een jaar later de "quote" verwijderd. Voor nu nog een filmpje op youtube en een reactie hierop.
Voor volgend weekend dit en dit.

17 juli 2008

 

Tewksbury, Massachusetts



16 juli 2008

 




 

Why You're Better Off Avoiding the iPhone

Prachtig stukje op Lifehacker. Sommigen (De algemene regel is dat woorden als sommige een meervoudsuitgang -n krijgen als ze personen aanduiden en zelfstandig worden gebruikt. ) zullen zeggen als je het niet bevalt dan koop je het toch niet. Dat doen we dan ook niet, maar wat nu als je er al een hebt?
uit de comments:

The location services of the iPhone, while really cool are really scary. I gave Twitteriffic permission to use my location, thinking it worked like Twinkle did on a jailbroken iphone (City, State). Nope.. Twitteriffic provides your exact GPS coordinates to everyone in the public. I had to delete a few tweets that pinpointed my living room.
Once you authorize a program a couple times, they seem to stop asking and I have no way to go back. I'm not even paranoid, but this is a privacy nightmare that nobody is talking about.
Think about that next time you tweet "Going on vacation for the weekend! See you Monday" with location services on...




Voor nu: If we want businesses to be ethical, we have to reward the ones that are. By not enriching companies that want to take away our freedom and by rewarding those that respect us, we will be helping to bring about a better future.

En je zal maar een blackberry hebben, die zijn niet eens cool uit.

En om weer bij te zijn: openmoko

11 juli 2008

 

Enjoy freedom

Alle jaren klust Mousse tot eigen tevredenheid bij een ander bedrijf. Al jaren blijft het salaris gelijk maar als je de inflatie mee rekent is het relatief toch flink minder geworden. Het is echter schoon werk en door de locatie (op loop afstand) makkelijk te combineren met de redactiewerkzaamheden. Daarnaast is het bedrijf uitgeroepen tot Top ICT Werkgever 2008.
Nadat het bedrijf geen nieuw CAO met de vakbonden wilde sluiten is de eerste fulltime protest site tegen het bedrijf een feit.
Als Mousse niet zo bang zou zijn om adverteerders te verliezen dan volgde nu een oproep tot keiharde actie

Labels:


10 juli 2008

 

Biels en Co.

In de jaren tachtig luisterde mijn broer naar de (re-runs uit de jaren 60) hoorspelen van Jan Moraal: Biels en Co. Omdat het juweeltjes waren (vergelijk ze met de tv afleveringen van Seinfeld) nam hij ze op. Ik werd ook snel een fan van het hoorspel en de prachtige stem van Ko van Dijk, die Biels speelde. Ik kende hem al van de sprookjes platen die hij ook in sprak. Ik wist toen ook al dat hij ook een groot acteur was, maar naast een dagboek van de Herdershond, kende ik hem daarvan alleen maar van reputatie. Nog jaren daarna luisterde ik regelmatig naar de bandjes die wij hadden opgenomen. Op mijn jongenskamer of later op mijn studentenkamer was alles binnen bereik en nog eenvoudig. Een hoorspel kan je het best in bed luisteren en daarna tevreden en goed gehumeurd in slaap vallen.
Nu staat er in de slaapkamer geen cassette-recorder meer. De bandjes liggen een la, die ik niet meer open durf te doen. Gelukkig is er sinds een aantal jaren internet en kunnen fans van alles en niets hun ei delen met iedereen. Zo is er nu een website: Biels en co. Daar kun je een aantal afleveringen beluisteren. Je kan ze dan op een mp3 player zetten en dan in bed beluisteren of je koopt een Philips Wireless Music Center of een ander soortgelijk systeem om het op je favoriete plekje af te luisteren. Misschien is dat bij u wel op het balkon.

Als u nog meer wilt weten, dan kunt u ook nog terecht op de wikipedia pagina

Labels:


06 juli 2008

 

Tips

Nu dat ik Merk T-Shirts met 70 procent korting heb gekocht was ik mijn shirts op 30 graden op het Fijne Was programma op extra kort. Dus niet meer op het bonte was programma. De oude merkloze t-shirts wil ik daar nog wel bij stoppen om de bonte was een volle bak te kunnen geven. De gewone Bonte Was draai ik trouwens ook op Extra Kort.
Elfje heeft nog opgemerkt dat je T-shirts als niet echt vuil zijn ook op nul graden kan wassen maar dat kan bij mijn wasmachine van Zanussi alleen op het Wolwas programma en die kan ik helaas niet op Extra kort zetten. Het Wolwas programma duurt op nul graden echter maar 44 minuten en het Fijne Was programma op Extra kort 38 minuten. Het Wolwas programma is dan toch wel het voordeligst omdat de was niet hoeft op te warmen en misschien wel het beste voor je t-shirts. Ik heb ook nog Energy Efficient was programma`s voor de bonte en de witte was maar die duren bijna 3 uur. Dat kan nooit efficient zijn.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google