29 maart 2007

 

21 maart 2007

 

Beste Muziek Blog


We hebben gewonnen. Onze link(en vriend) heeft de Dutch bloggies gewonnen. Weliswaar heeft Perspirant een link geplaatst naar een andere site: Melodiefabriek, maar het is van dezelfde blogger.
Het beloofde een spannende jurysessie te worden in de categorie beste muziek weblog. Na de eerste stemronde stonden twee blogs op een gedeelde eerste plaats, FileUnder en Jazzpodium, gevolgd door Alternative.blog.nl en Popscene. Wat zou de doorslag geven? De vele recensies bij FileUnder of de sterke concentratie op één genre van Jazzpodium?Todat een van de juryleden opmerkte dat er wel erg vaak ‘lees verder’ op de blogs staat, dat andere media daar beter in zijn en dat er niet eens muziek is te vinden. Je mag van een muziekblog met alle beschikbare embedded players en blog plugins op het web toch wel verwachten dat je er iets kunt horen?Daarmee kwam de weblog van Marco Raaphorst in beeld. Een bloggende musicus zoals hij zichzelf omschrijft. Zijn blog is een en al muziek. Vinger aan de pols houdend over relevante ontwikkelingen zoals Creative Commons en DRM. Geopinieerd over de actuele stuiptrekkingen van de industrie. En creatief in het toepassen van moderne webtechnieken.Niet lezen maar luisteren. De jury was om.
Winnaar Beste muziekweblog: Marco Raaphorst
Perspirant nomineert Beire voor de belgische bloggies.
De foto bij dit verslag komt van Flick Radio.
Marco Raaphorst is de beste muziekblogger van Nederland

Labels: , ,


14 maart 2007

 

boekenweek 2007




Gisteren was het boekenbal, vandaag is de boekenweek weer begonnen. De oplage van het Boekenweekgeschenk is dit jaar weer spectaculair: maar liefst 890.000 exemplaren zijn er gedrukt. Met de Turkse editie erbij: 910.000. Perspirant heeft er al eentje: Geert Mak - De Brug. Leuk is ook dat je op zondag 18 maart gratis mag reizen in de trein op vertoon van het boekenweek geschenk. Mousse kreeg het geschenk na aankoop van het boek, Ten Zuiden van de Grens van Haruki Murakami en Schopenhauer in 90 minuten door Paul Strathern. Daarnaast heeft Mousse ook het boekenweekessay Op weg naar het schavot van Kees Fens gekocht. De laatste titel kost tijdens de boekenweek maar 2,50 euro, daar krijg je een dikke 60 pagina`s voor en daarnaast is Fens professor geweest dus dat is helemaal niet veel geld voor een essay en het gaat ook nog eens over humor in de literatuur, dus daar komt u ook wel doorheen .

De Boekenweek 2007 duurt t/m zaterdag 24 maart en heeft als motto LOF DER ZOTHEID – Scherts, Satire en Ironie.

Labels: , , , ,


06 maart 2007

 

Het Loo

1686 Het Loo is gereed en komt met zijn Engels-Italiaanse colonnades ook een waardig buitenverblijf voor de echtgenote van de stadhouder, prinses Mary Stuart, de Engelse troonopvolgster. Het hoofdgebouw ligt in het hart van een vierkant terrein, aan de noordkant begrensd door de weg naar Het Oude Loo en aan de zuidkant door de weg van Amersfoort naar Het Loo.2007, 3 februari. De redactie van Perspirant komt langs. Na de eerste plannen om de Fransen te verdrijven van Slot Loevestein met liederen van Les Poppies, moest de redactie door het weer naar het oosten uitwijken. Bij een Paleisrevolutie wordt je niet zeiknat was de gedachte en bij het Paleis het Loo is voldoende parkeerruimte. Probeer maar eens te parkeren bij het Paleis Noordeinde of het Paleis op de Dam; een revolutie kan daar al op mislukken.
De Fonteinen in de tuin stonden uit en een aantal beelden waren ingepakt. Hier werd duidelijk dat men rekening had gehouden met een beeldenstorm. Mousse en Elfje schokken wel van de hoeveel heggen, als de paleisrevolutie zou lukken, wat een een hoop onderhoud aan de tuin zouden zij daar aan hebben.
Ze besloten zich te beraden over de plannen in Résidence Groot Heideborgh te Garderen. Hier hadden zij beschikking over een zwembad, in het paleis was geen zwembad. Na lekker gezwommen te hebben, bespraken zei de plannen in het Grand Cafe. De gesprekken werden verplaatst naar het Restaurant waar Mousse eindigde met een dessert-buffet en Elfje met een subliem kaasplankje. Op hun wandeling door de Résidence werd het duidelijk dat de stagiaire al met de revolutie was begonnen. Na lang praten konden Elfje en Mousse haar duidelijk maken dat we niet meer in het Paleis waren. De Stagiaire is gewoon een groter revolutionair dan Elfje en Mousse. Na een zalig ontbijt(met worstjes), werd de redactie weggestaard tijdens een wandeling door de Veluwe door een groepje heideschapen. Elfje en Mousse lieten zich niet kennen, maar van schapen win je het nooit. Ondanks de dreigende blik van de schapen was het een zalig weekend.

Labels: , ,


01 maart 2007

 

Slot Loevestein


Winterbivak Slot Loevestein
Mousse, Elfje en de stagiaire hopen zaterdag als de strijdende partijen niet al hun ruzie hebben bijgelegd en de ene partij dan alweer terug naar Frankrijk is gekeerd, Napoleon of zijn broer Lodewijk te ontmoeten. Als we hem zien plaatsen we maandag de foto`s.
Veldslag
Napoleontische tijden herleven het weekend van 3 en 4 maart in Slot Loevestein. Zo’n 200 soldaten van de N.A.N. leveren twee dagen lang een ware veldslag om het slot. In deze editie van dit publieksevenement raakt ook de gegoede burgerij betrokken bij het conflict.Het is 1814; de Franse overheersing loopt ten einde. Slot Loevestein is in handen van Pruisische en Hollandse soldaten, Gorinchem is nog bezet door de Fransen. Beide partijen komen tegenover elkaar te staan als de Fransen Slot Loevestein aanvallen. Dit resulteert in een ware veldslag tussen de Fransen enerzijds en de Nederlands-Pruisische troepen die Loevestein verdedigen anderzijds. Het gezin van de dominee die in Loevestein woont heeft juist op dat moment bezoek. Omdat ze niet meer op tijd wegkomen, maken ze van de nood een deugd en helpen met het registreren van aangesnelde hulptroepen.
Deze situatie wordt in scène gezet tijdens het Winterbivak

Bivak
Naast de veldslag kunnen bezoekers ook een historisch winterbivak meemaken. Ruim 200 leden van de N.A.N. laten een weekend lang zien hoe soldaten én hun gezin bijna twee eeuwen geleden in een militair bivak leefden. Bezoekers maken kennis met soldaten in historisch uniform en hun vrouwen en kinderen in burgerkledij. Het leven in het bivak wordt zo getrouw mogelijk nagebootst; zo wordt er bijvoorbeeld gekookt op een kampvuur en geslapen op strozakken. Ook is er een veldhospitaal ingericht waar de chirurgijn gewonden verzorgt. Verder is te zien hoe de staf soldaten drilt met militaire manoeuvres en schietoefeningen.

Toegang tot het terrein Door Slot Loevestein worden de volgende prijzen gehanteerd.1 toegangsprijs bivak, veldslag en kasteel: € 9 volw, € 6 kinderen (4 t/m 12), € 2,50 Museumkaart/Vriendenpas volw, € 2 Museumkaart/Vriendenpas jeugd. Toegang v.a. 14.30 u: € 6,50 volw, € 4 kinderen.Let op: het kasteel is niet afzonderlijk te bezoeken

Labels: , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google