31 augustus 2006

 

De verboden tuin

Mousse, Elfje en de stagaire hebben een blik kunnen werpen op de verboden tuin van het vredespaleis. Na pas vier minuten werden ze door de vredebewaker weggestuurd op een niet zo vredelievende manier. Perspirant laat u wel genieten van de tuin.

21 augustus 2006

 


Nog niet gaan lezen want dan neem je een verkeerde houding aan. Ook niet te veel klikken, maar je nu hier toch bent, mag je wel even de plaatjes kijken van dit boek over het kleine olifantje met plaatjes van Leendert Jan Vis. Dan vrolijk je misschien weer een beetje op.
Elfje, iedereen op de redactie duimt dat je heel snel weer beter voelt.

10 augustus 2006

 

Cursus downloaden



Elfje weet bijna alles van downloaden maar ze is nog niet zo bekend met nieuwsgroepen. Mousse heeft daarom vandaag een cursus voor gevorderen gevolgd. Hier is het les materiaal.

Zorg eerst voor een goede newsagent. Bijvoorbeeld: (de leraar gebruikte:) newsleecher. Mousse heeft al Grabit op zijn pc, dus gaat hij het eerst daarmee proberen.

NewsLeecher is a tool made for fetching and managing articles from the Usenet. It downloads Usenet articles in a snap, and uses it's inline engine to assemble and decode all the downloads. The powerful featureset and state-of-the-art user interface makes it an application "you simply can't live without" if you are a serious Usenet user.


Zorg er dan voor dat je FTD heb draaien.

FTD is een programma dat toebehoort aan aan de gelijknamige community. Met behulp van dit programma laten mensen elkaar weten wat ze waar en wanneer op Usenet posten of ze laten weten dat er op dit moment een leuke post op Usenet staat.

Daarnaast heb je een NZB site nodig

NZB bestanden zijn kleine header bestandjes die de messageID's van een post bevatten. Met deze informatie is een geschikte nieuwsreader in staat om de post te downloaden zonder eerst de headers van die post te downloaden.

Je hebt een goede newsserver nodig. Je kan er voor kiezen een pay server te nemen. Bijv. Eweka. Lees - (Die van xs4all is geloof ik ook wel goed.)

Het belangrijkste is FTD - het staat hier allemaal. En als ik het niet goed heb uitgelegd, begin dan hier.








This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google