24 december 2005

 

Zalige kerstdagen

Mousse wenst dit jaar iedereen zalige kerstdagen, maar Elfje wenst hij een heel zalig kerstfeest. Nou vooruit: iedereen mag een heel zalig kerstmis hebben, maar zijn gedachten zijn bij Elfje met wie hij al in november kerst heeft gevierd op de kerstmarkt in Haarzuylens. Op de redactie draait nu de cd die Elfje aan Mousse heeft gegeven. Helaas, voor u, kunt u deze niet in de winkel kopen want hij is door zijn editor zelf samengesteld en gebrand. Mousse bewaart voor Elfje een stukje kerststol met extra veel spijs voor het geval zij nog op de redactie langskomt. Op de foto hierboven ziet u de gehele redactie van Perspirant in de redactietuin. Ik wens u nogmaals een heel zalige kerstmis, ook namens Elfje.

Mousse

21 december 2005

 

Hi, lifi


 

Een internet Kerstliedje


Een kerstverhaal met onder andere Al Gore, "de man die het internet heeft uitgevonden". Het verhaal verveelt al snel, maar hoe zat dat met Al Gore?

Al Gore "invented the Internet" resources

17 december 2005

 

Je kan het schudden!


Net het kerstpakket van Perspirant binnengekregen. Het thema was: Je kan het schudden. Het pronkstuk is de flavour shaker van Jami Oliver. Die gaat naar Herman, want die is jarig, beslisten Elfje en ik. Maar na het bekijken van het promotiefilmpje ..... toch wel cool, hoor. Pfffff, ik ga het maar van mij afschrijven op het Flavour Shaker forum.



14 december 2005

 

Door onze financiële redactie

Kenners vrezen dat werknemers de spaarloonregeling zullen verkiezen boven de levensloopregeling. Dat is jammer, want de levensloopregeling is veel aantrekkelijker dan ze lijkt. Met de levensloopregeling kunnen werknemers geld sparen om langdurig verlof tijdens of aan het eind van de loopbaan te financieren. Daarvoor kunnen ze per jaar maximaal 12 procent van het bruto jaarsalaris opzij zetten. Werknemers moeten vanaf januari kiezen voor welke van de twee regelingen ze willen sparen: inzetten op beide regelingen kan niet.

Op eerste oog lijkt spaarloon voordeliger. Hiermee spaart de werknemer (vier jaar lang maximaal 613 euro per jaar) belastingvrij. De levensloopregeling biedt uitstel van betaling (je betaalt belasting over het bedrag op moment dat je het opneemt, red). Daar staat tegenover dat de werknemer geen vermogensrendementsheffing hoeft te betalen van 1,2 procent (box 3) en dat hij bij opname van het gespaarde geld een heffingskorting van 183 euro per gespaard jaar krijgt. Wie het geld gebruikt voor ouderschapsverlof krijgt nog een extra korting.

Er zijn nog andere voordelen verbonden aan de levensloopregeling. Zo moet je als je werkloos wordt en een uitkering ontvangt het spaarloonpotje 'opeten', terwijl het levenslooppotje mag meeverhuizen naar een volgende werkgever. Bovendien mag je per jaar meer dan 613 sparen en het ook langer dan vier jaar opzij zetten.

Daarnaast kunnen werkgevers meesparen. "Met de vergrijzing voor de deur zal het niet lang meer duren voor we weer een tekort hebben aan gekwalificeerd personeel. Dat betekent dat bedrijven weer zuinig zullen zijn op hun mensen en hun best zullen doen om ze binnen te halen en te houden. De levensloopregeling kan daar een instrument bij zijn", zo zegt econoom Lans Bovenberg van de Universiteit van Tilburg. Akzo Nobel gaat de levensloop zelfs promoten met een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd lied en een werkgeversbijdrage van ten minste 3,5 procent. Ook Shell komt met een werkgeversbijdrage. Dat zal navolging vinden.

Werkgevers zullen dan mogelijk wel sterker gaan sturen bij de bestemming van de levensloop. De voorbeeldige werknemer die in Amerika een mba wil doen, zal eerder toestemming voor verlof krijgen dan iemand die drie maanden in Australië op een surfplank wil staan. Breng het verlof dus nooit als een lange vakantie, maar altijd als 'retraite', of 'tijd voor bezinning op de volgende carrièrestap'. Aldus Intermediair.


Bron: Intermediair, 7 november 2005

13 december 2005

 

de evolutie van het alfabet



Jan Peters laat via een kleine animatie de evolutie zien van een reeks van 22 Fenicische pictogrammen naar de 26 letters die wij nu gebruiken.

10 december 2005

 

liefdeslied nr. 3

Love me, love me, love me, love me, say you do
Let me fly away with you
For my love is like the wind, and wild is the wind
Wild is the wind
Give me more than one caress, satisfy this hungriness
Let the wind blow through your heart
For wild is the wind, wild is the wind

You touch me, I hear the sound of mandolins
You kiss me
With your kiss my life begins
You're spring to me, all things to me
Don't you know, you're life itself!

Like the leaf clings to the tree,
Oh, my darling, cling to me
For we're like creatures of the wind, wild is the wind
Wild is the wind

You touch me, I hear the sound of mandolins
You kiss me
With your kiss my life begins
You're spring to me, all things to me
Don't you know, you're life itself!

Like the leaf clings to the tree,
Oh, my darling, cling to me
For we're like creatures in the wind, and wild is the wind

Wild is the wind
Wild is the wind
Wild is the wind
Wild is the wind

 

Lidl`s receptenboekje


Out of college, money spent, see no future, pay no rent. All the money is gone, nowhere to go. Dan maar naar Lidl of de Aldi
Al die (aldi?) gekke goedkoop verpakte diepvriesprodukten maak daar maar eens een kerstdiner van. Lidl heeft nu receptensite waarvoor je de winkel niet meer uit hoeft en gewoon de oostduitse boter van 17 cent en de poolse eieren van 9 cent in kan gebruiken. Doen, want ook dit jaar begint kerst pas op de vijfentwintigste en is je portomonnee weer aardig geplunderd. Er kan dan misschien nog wel een lekker wijntje van 1,60 af.





06 december 2005

 

Fijne collega`s

Ga fijn werken op Schiphol en ontmoet alvast je collega`s. Zal dat zo door het reclameburo erop gezet zijn: beetje onduidelijk.... maar het gaat om het idee of een beetje te veel bewerkt in photoshop. Of waren dit de enige vrijwilligers die op de foto wilden, maar liever niet volledig in beeld want ze worden nog ergens voor gezocht.



05 december 2005

 

Ray Lamontagne


Perspirant`s tipparade cd van de maand is geworden Trouble van Ray Lamontagne.
Interview met Ray
Nog 1 maar nu in het engels
Luisteren naar Ray

Lekkere muziek, wie over muziek kan praten, mag het zeggen!


04 december 2005

 

Firefox verwijzing

Google`s adsense blog maakt nu ook bekend dat internationale, dus niet Amerikaanse, bloggers een verwijzing kunnen plaatsen naar de firefox browser met googlebar. Als honderd bezoekers nu voor het eerst firefox gaan gebruiken nadat ze het via jou link hebben gedownload, dan krijg je honderd dollars overgemaakt. Ik ga nu een mailtje sturen naar de club van 100
Kijk maar even linksonderin dan zie je de verwijzing staan. Kan ik er nog iets positiefs over Firefox zeggen. Nou, nee ik ga hem nu downloaden. Oh ja, het wordt ook wel de Kill Bill Browser genoemd.

03 december 2005

 

Kiezen


Ik heb net naar Radar gekeken en daar werd verwezen naar www.independer.nl om voor jezelf een keuze te maken welke verzekeraar het beste bij je zorgbehoeften past. Wat een ellendige site is dat! Moet je in percentages aangeven hoeveel aanvullende verzekering je wenst voor een bepaalde zorgverlening. Je krijgt alleen nergens te zien hoeveel er dan extra vergoed wordt. Je krijg dan ook niet te zien welke zorgverzekeraar hoort bij je keuze.
Je kan er ook ook eenvoudig kiezen voor alleen basis of uitgebreid, enzovoort. Echter een basisverzekering met zeer uitgebreid aanvullende verzekering met zeer uitgebreid tandarts aanvulling bestaat volgens de site niet. Lijkt me stug, maar je kan dan ook niet zien wat het volgens hen zou moeten inhouden. Ook geen enkele combinatie levert de beloofde tien procent korting op die ze van te voren op de site hadden aangekondigd.
Beter is het om even op zorgverzekering.blogo te kijken, het is wel een initiatief van Independer maar deze site is een stuk duidelijker. Jammer dat ze overal verwijzen naar Independer.
Binnenkort kan je terecht op www.zorgkiezer.nl
Op 6 december kan je ook terecht op Kiesbeter van de overheid.
De website Kiesbeter.nl blijkt geen 16 miljoen gekost te hebben, zoals de woordvoerder van het ministerie van VWS aanvankelijk verklaarde, maar tussen de 300.000 en 500.000 euro. Dat meldt de NOS nadat het nader had gïnformeerd bij de betrokken partijen. De rest van de 16 miljoen wordt ingezet om de consument de komende twee jaar te informeren over het nieuwe zorgstelsel. Het zal dus wel heel mooi en duidelijk worden.
Nou even kijken wat voor advertenties dit artikel oplevert, bovenaan perspirant (De enige reden voor schrijven van dit stukje) Het blijft een verrassing en wat is bloggen toch leuk!

01 december 2005

 

Nog eentje dan

ik ben gek op Elfje

 

Verdrietig


Mousse: Elfje is niet meer jarig, snik.
Aapje: Joh, Elke dag is elfjesdag.
Mousse: Ja, en ik heb ook nog een olienootje.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Google